🍓 Ingredience
- 1 menší dýně Hokkaido, po vydlabání asi 400 g
- zeleninový bujón (bez glutamátu)
- dýňová semínka 35 g
- sojová smetana (obyčejná má podobné množství kalorií) 50 ml
- uzené tofu 150 g
🥘 Postup přípravy
Dýni vydrhněte kartáčkem, okrájejte případné výrůstky a stopku. Dýni rozkrojte, dužinu vydlabejte a rozkrájejte na kousky (asi 4 x 4 cm). V hrnci zalijte dýni bujónem a vařte na mírném plameni do změknutí (asi 20 minut).
Pak rozmixujte do hladka, přidejte dýňová semínka a zjemněte smetanou.
Pokud si polévku budete chtít dát jako hlavní jídlo, je nutné ještě přidat trochu bílkovin – hodí se na kostky nakrájené uzené tofu nebo šmakoun. Přidat můžete i celozrnné pečivo.
A pokud budete chtít ještě více vitamínů, přidejte na ozdobení naklíčenou řeřichu. Její pikantní chuť je v polévce opravdu vynikající.








Napsat komentář