Dýňová polévka

, , ,

🍓 Ingredience

  • 1 menší Hokkaido, po vydlabání asi 400 g
  • zeleninový bujón (bez glutamátu)
  • dýňová 35 g
  • (obyčejná má podobné množství kalorií) 50 ml
  • uzené 150 g

🥘 Postup přípravy

Dýni vydrhněte kartáčkem, okrájejte případné výrůstky a stopku. Dýni rozkrojte, dužinu vydlabejte a rozkrájejte na kousky (asi 4 x 4 cm). V hrnci zalijte dýni bujónem a vařte na mírném plameni do změknutí (asi 20 minut).

Pak rozmixujte do hladka, přidejte a zjemněte smetanou.

Pokud si polévku budete chtít dát jako hlavní jídlo, je nutné ještě přidat trochu bílkovin – hodí se na kostky nakrájené nebo šmakoun. Přidat můžete i celozrnné .

A pokud budete chtít ještě více vitamínů, přidejte na ozdobení naklíčenou řeřichu. Její pikantní chuť je v polévce opravdu vynikající.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *