Italská rajčatová zálivka

, ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Ať už děláte z jakýchkoli druhů zeleniny a dalších surovin, jeho chuť a charakter zásadně určí zálivka. Výhodou domácí oproti kupované je, že si ji vyrobíte čerstvou a v množství, které právě potřebujete.

🍓 Ingredience

  • 8 (sluncem) sušených rajčat v oleji
  • 1 lžíce kaparů
  • 1/2 stroužku česneku
  • 6 lžic červeného vinného octa
  • 8 lžic olivového oleje

🥘 Postup přípravy

Ve vhodném přístroji rozmixujte dohladka 8 (sluncem) sušených rajčat v oleji, scezených, 1 lžíci kaparů, propláchnutých, 1/2 stroužku česneku, 6 lžic červeného vinného octa a 8 lžic olivového oleje.

☕️ Poznámka

Dokonalá ke studeným rýžovým a těstovinovým salátům, obzvláště s letní zeleninou, jako jsou papriky, zralá rajčata, okurky, cukety…

  • Energie3367 kcal
  • Bílkoviny40 g
  • Sacharidy82 g
  • Tuky302 g

https://www.apetitonline.cz/recept/italska-rajcatova-zalivka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *