Mandlové máslo


🥘 Postup přípravy

je možné připravovat z loupaných mandlí či neloupaných. Pak bude tedy barva másla mít odlišnou barvu. Je možné připravit máslo úplně čisté, tedy použít pouze a na doředění, aby si s hmotou Váš robot poradil a dosáhli jste požadované jemnosti.

Pak můžete připravit také máslo již lehce ochucené. Pak bych vám doporučila vanilku a třeba i trochu javorového sirupu.
Nechte rozehřát troubu na 180 °C. rozprostřete na plech a 8 – 10 minut je pečte v troubě, získají tak plnější oříškovou chuť. Po vychladnutí je přesypejte do mixéru, přidejte zbývající ingredience a začněte mixovat. Po chvíli mixér vypněte, pomocí stěrky seškrábněte krém ze stěn a opět zapněte. Záleží na výkonu spotřebiče. S těmi výkonnými budete mít velmi hladké během 5ti minut. Když necháte hotové mandlové máslo stát, během pár dní klesne mandlová složka a naopak na vrchu zůstane pouze . Pokud chcete hustější máslo, klidně olej lehce ulejte. ( Přesně toto se děje i s tahini, tedy sezamovou pastou, což je v podstatě totéž, pouze vyrobené ze sezamových semínek.





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *