🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 1 porce
🍪 Popis
Vejce se dají připravit na stovky způsobů, ale ruku na srdce, nejčastěji si děláme míchaná, sázená a naměkko. A přitom stačí jen drobné vylepšení a k snídani můžete mít efektní a nadýchaná vejce na obláčku!
🍓 Ingredience
- vejce 1 ks
- špetka soli
- strouhaný parmazán 1 lžíce
- čerstvě namletý pepř
- olej 1 lžička
- tousty a salátové listy k podávání
🥘 Postup přípravy
Rozklepněte vejce a oddělte žloutek od bílku. Bílek našlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Na plech vymazaný trochou oleje naneste hromádku sněhu, uprostřed udělejte lžící důlek, posypte polovinou parmazánu a dejte zapéct do trouby na 180 °C. Vejce si tam pobude asi 3 minuty, sníh by měl lehce ztuhnout.
Poté dejte do důlku žloutek a plech vraťte do trouby na další 2 minuty. Žloutek by měl zůstat tekutý a parmazán by měl jen lehce zezlátnout.
Vejce dochuťte pepřem a solí a podávejte s opečenými tousty a salátovými listy.








Napsat komentář