Kuřecí maso je bílé a oproti vepřovému nebo hovězímu velmi lehké. Může se dusit, péct, smažit, grilovat, použít do ů, jeho možnosti jsou zkrátka neomezené.

🍪 Popis

Při vaření z kuřecího masa je dobré znát, k čemu je jaká část masa vhodná a jak ji upravovat. Mezi neoblíbenější část patří stehna. Jsou šťavnatá a často se v celku grilují. Při vykostění se stehenní řízky mohou připravovat jako plátky.

Křidýlka a paličky se většinou grilují a jejich výhoda je šťavnatost a poměrně rychlá úprava. Proti tomu bývají suchá a při jejich přípravě je dobré s tím počítat a úpravu tomu uzpůsobit. Dělají se z nich nudličky, řízky, plátky, nebo se plní dalšími surovinami. Kuřecí droby a skelet se využijí třeba do polévky.



Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *