🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Když se řekne čínská kuchyně, člověku obvykle vytanou na mysli dvě jídla: kung-pao a nudle. My jsme se dnes podívali na to, jak si doma rychle, jednoduše a za pár korun připravit smažené nudle, a verdikt je jednoznačný: Jděte do toho. Tuhle večeři budete mít hotovou za 25 minut.
🍓 Ingredience
- 120 g čínských vaječných nudlí
- 150 g vepřového masa
- 1 mrkev
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového vína
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce tmavého sezamového oleje
- 1 utřený stroužek česneku
- 1/2 lžičky chilli vloček
- rostlinný olej
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Nudle (obvykle je najdete pod označením chow mein) zalijte vroucí vodou a nechte tři až pět minut nabobtnat. Mezitím si připravte zbytek ingrediencí. Vepřové maso můžete použít v podstatě jakékoli, hodí se třeba plec nebo kousek kýty, klidně ale zužitkujte zbytek krkovice. Maso nakrájejte na velmi tenké nudličky. V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a nudličky na něm orestujte dohněda.
Krok 2: Mezitím nakrouhejte na mandolíně mrkev na co nejtenčí nudličky, případně použijte škrabku na zeleninu julienne nebo v nejhorším případně hrubé struhadlo. Jarní cibulku nakrájejte na asi 3 cm dlouhé kousky a ty pak podélně nasekejte na nudličky.
Krok 3: Smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, ústřicovou omáčku, sezamový olej, utřený česnek a chilli vločky dohromady. Maso vyjměte z pánve, přidejte asi lžíci oleje a asi 2 minuty orestujte zeleninu. Přidejte nudle a přibližně 2 minuty prudce smažte. Pak přidejte maso a ochucovací omáčku a ještě společně prohřejte. Ihned podávejte.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/smazene-nudle-s-veprovym-masem-52130








Napsat komentář