Dýňová polévka

, , ,

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Dýni vydrhněte kartáčkem, okrájejte případné výrůstky a stopku. Dýni rozkrojte, dužinu vydlabejte a rozkrájejte na kousky (asi 4 x 4 cm). V hrnci zalijte dýni bujónem a vařte na mírném plameni do změknutí (asi 20 minut).

Pak rozmixujte do hladka, přidejte dýňová a zjemněte smetanou.

Pokud si polévku budete chtít dát jako hlavní jídlo, je nutné ještě přidat trochu bílkovin – hodí se na kostky nakrájené uzené nebo šmakoun. Přidat můžete i celozrnné .

A pokud budete chtít ještě více vitamínů, přidejte na ozdobení naklíčenou řeřichu. Její pikantní chuť je v polévce opravdu vynikající.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *