Celozrnný jablečný štrúdl

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 10 porcí

🍪 Popis

I přesto, že štrúdl z listového těsta je nesmrtelná klasika, po ochutnání této varianty už nebudete chtít jiný :).

🍓 Ingredience

  • 300 g celozrnné mouky (např. špaldová)
  • 50 g nebo másla
  • 150 g bílého (3,5% tuku)
  • 80 g vlašských ořechů
  • asi 3
  • hrst rozinek nebo sušených brusinek
  • 1 vejce + vejce na potření

🥘 Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklé ghí, jogurt a vejce. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které necháme v chladu alespoň hodinku odležet. Z těsta vyválíme tenké pláty, naplníme na kostičky pokrájenými jablky, posypeme na hrubo posekanými , brusinkami a skořicí. Štrůdl zavineme a ještě svrchu potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

☕️ Poznámka

10 porcí | doba přípravy 30 minut | 1021 kJ / 244 kcal

Tuky 12,3 g

Sacharidy 31,5 g

Bílkoviny 8,3 g

Vláknina 5,0 g

https://www.nutriadapt.cz/zdrave-recepty/celozrnny-jablecny-strudl




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *