🍪 Popis
Na chleba není třeba žádný čas na kynutí a je spousta skvělých možností, jak ho využít.
🍓 Ingredience
- 250 g celozrnné mouky
- 100 g žitné mouky
- 50 g ovesných vloček
- 1 lžička sody bikarbony
- 1 velké vejce
- 300 ml podmáslí nebo bílého jogurtu
- 1 lžička soli
🥘 Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 190 stupňů C.
2. Oba druhy mouky, vločky, sodu a 1 zarovnanou lžičku mořské soli dejte do mísy a promíchejte.
3. V jiné míse prošlehejte vejce s podmáslím nebo jogurtem a vidličkou je vmíchejte do moučné směsi. Jamile se těsto začne spojovat, pomoučněnýma rukama ho prohněťte a spojte.
4. Těsto vytvarujte jakou kouli a položte ji na moukou lehce poprášený plech. Povrch bochníčku také poprašte moukou. Rukama zplošte na bochníček zhruba 3 cm vysoký. Nožem na povrchu nakrojte kříže nebo hvězdy asi půl cm hluboké.
5. Pečte ve středu trouby 40 až 45 minut, až se vytvoří pevná kůrka a chléb bude po poklepu na spodní straně znít dutě.
6. Přesuňte ho na drátěnou mřížku a podávejte ještě lehce teplý.








Napsat komentář