Vlašsko-ořechové máslo

, ,

🍪 Popis

Začala jsem připravovat různá ořechová másla asi díky vitamixu, protože jsem vždy z podobných receptů měla pocit, že máslo nikdy nebude tak hladké a krémové.
Vyzkoušela jsem několik různých variant a kombinací. Lískové jsou také skvělé s kakaem, pak máte takovou domácí raw nutelu.) Teď mám doma několik sklenic plných těchto dobrot, a tak mě napadá, že je to nejen skvělá nádivka do cukroví, různých košíčků, ale také skvělý jedlý dárek.

🍓 Ingredience

  • 250 g jader vlašských ořechů
  • 6 lžic javorového sirupu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 2 – 3 lžíce rumu

🥘 Postup přípravy

Nechte rozehřát troubu na 180 °C. Ořechy rozprostřete na plech a 8 – 10 minut je pečte v troubě, získají tak plnější oříškovou chuť. Po vychladnutí je přesypejte do mixéru (typu blender, vitamix nebo food processor), přidejte zbývající ingredience a začněte mixovat. Po chvíli mixér vypněte, pomocí stěrky seškrábněte krém ze stěn a opět zapněte. Záleží na výkonu spotřebiče. S těmi výkonnými budete mít velmi hladké během 5ti minut. Pokud máte rádi krém sladší, můžete přidat více javorového sirupu či cukru.

☕️ Poznámka

https://kitchenette.cz/clanek/265-vlassko-orechove-maslo




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *