🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 8 placek
🍪 Popis
V jednoduchosti je krása! Tyhle plněné bramborové placičky dělala už moje babička… Voňavá náplň ze špenátu a obraného uzeného masa ze žeber dokonale souzní se smaženým bramborovým těstem. Ujídám je hned během smažení, ale ještě lepší jsou studené.
🍓 Ingredience
- 7 ks brambor
- 1 vejce
- 250 g hrubé mouky
- 100 g baby špenátu
- 2 stroužky česneku
- 300 g vařeného uzeného masa
- 2 lžíce sádla
- 2 lžičky soli
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Brambory se slupkou dejte vařit do změknutí a nechte je zcela vychladnout.
Krok 2: Špenát a na plátky nasekané stroužky česneku spařte v cedníku vroucí vodou. Nechte zchladnout, vymačkejte přebytečnou vodu a špenát i česnek nasekejte.
Krok 3: Pak brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte jedno vejce a hrubou mouku. Zpracujte těsto, které se nebude příliš lepit. Až těsně před vyválením ho osolte.
Krok 4: Těsto vyválejte asi na 0,5 cm placku. Vykrajujte z ní kolečka o průměru asi 6 cm. Doprostřed každé druhé nandejte trochu uzeného masa (ideálně obraného z vařených uzených žeber) a nasekaného špenátu s česnekem. Přiklopte ho druhým kolečkem a pomocí prstů přitlačte okraje k sobě.
Krok 5: Naplněné placičky smažte na vepřovém sádle z obou stran dozlatova.








Napsat komentář