🕒 Doba přípravy: 30 min.
🍽️ Množství: 10 porcí
🍪 Popis
I přesto, že štrúdl z listového těsta je nesmrtelná klasika, po ochutnání této varianty už nebudete chtít jiný :).
🍓 Ingredience
- 300 g celozrnné mouky (např. špaldová)
- 50 g ghí nebo másla
- 150 g bílého jogurt (3,5% tuku)
- 80 g vlašských ořechů
- asi 3 jablka
- mletá skořice
- hrst rozinek nebo sušených brusinek
- 1 vejce + vejce na potření
🥘 Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklé ghí, jogurt a vejce. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které necháme v chladu alespoň hodinku odležet. Z těsta vyválíme tenké pláty, naplníme na kostičky pokrájenými jablky, posypeme na hrubo posekanými ořechy, brusinkami a skořicí. Štrůdl zavineme a ještě svrchu potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 stupňů asi 25 minut.








Napsat komentář