🕒 Doba přípravy: 55 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 500 gramů (hovězí, libové)
  • rajčata sterilovaná 500 gramů (loupaná)
  • červené 2 plechovky (sterilované)
  • 1 kus
  • cibulka jarní 2 kusy
  • víno červené 2 decilitry
  • paprička chilli červená 2 kusy
  • rajčatový protlak 3 lžíce
  • olivový 2 lžíce
  • česnek 3 stroužky
  • kmín římský 1 lžička (mletý)
  • 1 lžička (drcený)
  • pepř černý (mletý)

🥘 Postup přípravy

V hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a česnek a při nižší teplotě mícháme, dokud obojí nezměkne. Trochu zvýšíme teplotu, přidáme mleté maso a za stálého rychlého míchání ho opečeme, dokud nezačne hnědnout a nejsou rozmíchané všechny hrudky.

Přilijeme víno a povaříme 2 – 3 minuty. Pak přidáme nakrájená rajčata z konzervy, protlak, na kolečka nakrájené chilli papričky, kmín a koriandr, osolíme, opeříme a zvolna dusíme pod pokličkou asi 30 minut.

Na závěr přimícháme slité fazole (můžeme přidat i 2 kostičky tmavé čokolády) a společně dodusíme doměkka.

Vmícháme jarní cibulky nakrájené na kolečka a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *