Cibulový koláč s tymiánem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 forma o průměru 30 cm

🍪 Popis

Ať už ho připravíte jako večeři nebo pohoštění na oslavu, ihned se po něm zapráší. Slaný cibulový koláč je hotový během chvilky!

🍓 Ingredience

  • 125 g hladké mouky
  • 125 g cizrnové mouky
  • 120 g másla
  • 500 g červené
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • pepř
  • 4 vejce
  • 100 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce oleje

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Obě mouky dejte do mísy, přidejte nakrájené máslo, lžičku soli, jedno vejce a vypracujte hladké těsto. Pak ho vyválejte, rozložte do formy tak, aby vznikly i okraje. Korpus pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Krok 2: Mezitím nakrájejte cibuli na kolečka a orestujte ji na oleji. Mírně osolte, zasypte cukrem, míchejte a nechte zkaramelizovat. Nakonec vmíchejte .

Krok 3: Směs rozložte na předpečený korpus. Zbylá vejce rozšlehejte se smetanou, osolte a opepřete. Nalejte na cibuli a koláč vraťte do trouby na dalších 30 minut.

☕️ Poznámka

Cibulovou směs můžete dochutit ještě troškou rýžového octa.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *