Dýňový GAPS chlebík

, ,

🍪 Popis

Konečně se začíná GAPS stávat zajímavým, a tak kromě dýňových placiček, přišel čas na i dýňový chlebík!

🍓 Ingredience

  • 2 hrnky mandlové mouky
  • 1 hrnek pyré z uvařené máslové
  • 4 vajíčka
  • 2 lžíce

🥘 Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 150°C. Všechny ingredience vložíme do mixéru a společně promixujeme tak, aby se nám vytvořila hladká hmota. Tu poté přendáme do chlebové formy (21 x 11 cm) vyložené papírem na pečení. Vložíme do trouby a pečeme po dobu cca 1 hodiny a 20 minut (záleží na typu trouby). Propečenost kontrolujeme špejlí. Hotový chlebík podáváme buď s oblíbenou pomazánkou, máslem nebo avokádem naslano, či se zakysanou smetanou a lesními plody nasladko.

Chlebík lze udělat jak “nasladko” tak naslano. Do “sladké” verze lze přidat skořici, vanilku, čokoládu nebo i . Do slané verze , česnek nebo nastrouhaný parmazán, či .

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *