🕒 Doba přípravy: 40 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • kuřecí maso 400 gramů
  • 300 gramů
  • fazolky zelené 200 gramů (mražené)
  • moučka škrobová 3 lžíce
  • víno bílé 1 decilitr (dá se nahradit vývarem)
  • 2 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • 1 špetka (mletá)
  • paprička chilli červená (mletá)

🥘 Postup přípravy

Kuřecí maso a omytou hlívu nakrájíme na větší nudličky, lehce je osolíme, posypeme trochou chilli a skořicí a necháme chvilku odpočinout. Fazolky necháme rozmrznout a překrojíme je na půlky. Maso s houbami posypeme škrobovou moučkou (maso během odležení zvlhne a krásně se škrobem obalí).

V pánvi (nejlépe wok) rozpálíme olej, vložíme do něj maso s houbami a hodně zprudka vše opečeme (maso by se mělo opéct jen doběla a velmi rychle, aby zůstalo šťavnaté). Přidáme fazolky, přilijeme víno (nebo ) a sójovou omáčku a prudce povaříme.

Pak vše promícháme, dochutíme prolisovaným česnekem, chilli, případně ještě trochou sójové omáčky a podáváme nejlépe s rýží.

☕️ Poznámka

https://www.igurmet.cz/recepty/maso/drubez/kure/hliva-s-kurecimi-nudlickami-1038/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *