🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Rostou, rostou? Tak honem pospěšte do lesa – babičky jsou přece nepřekonatelné hlavně v přípravě snadných jídel z těch nejdostupnějších surovin!
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1. Očištěné houby pokrájejte na čtvrtiny nebo na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a zpěňte na něm cibulku. Jakmile změkne, přidejte houby a za občasného míchání je duste, až se tekutina z hub téměř odpaří; trvá to přibližně deset minut.
2. Nakonec do pánve vyklepněte všechna vejce, přidejte sůl a pepř podle chuti a ještě krátce míchejte, dokud se vajíčka teplem nesrazí.
☕️ Poznámka
Které houby použít? Smaženici nejvíc sluší hříbky, babky nebo polní žampiony.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recept/houbova-smazenice








Napsat komentář