Houbová smaženice

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Rostou, rostou? Tak honem pospěšte do lesa – babičky jsou přece nepřekonatelné hlavně v přípravě snadných jídel z těch nejdostupnějších surovin!

🍓 Ingredience

  • 500 g očištěných hub
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 4 vejce
  • a pepř

🥘 Postup přípravy

1. Očištěné pokrájejte na čtvrtiny nebo na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a zpěňte na něm cibulku. Jakmile změkne, přidejte houby a za občasného míchání je duste, až se tekutina z hub téměř odpaří; trvá to přibližně deset minut.

2. Nakonec do pánve vyklepněte všechna vejce, přidejte sůl a pepř podle chuti a ještě krátce míchejte, dokud se vajíčka teplem nesrazí.

☕️ Poznámka

Které houby použít? Smaženici nejvíc sluší , babky nebo polní žampiony.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *