Hovězí na černých fazolích

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 1 hod.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Pečené maso s báječnou marinádou z česneku, zázvoru a pepře. K němu si uvařte a čínské zelí.

🍓 Ingredience

  • 500 g vysokého roštěnce, v celku
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžičky jemně strouhaného zázvoru + černý pepř
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • ¼ hrnku nasekaných černých fazolí
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • svazek čínského zelí pak-čoi, spařeného horkou vodou

🥘 Postup přípravy

1 Maso, česnek, , pepř a smíchejte a nechte marinovat půl hodiny.

2 Rozehřejte pánev a maso opečte 3–4 minuty po všech stranách tak, aby se zatáhlo (marinádu uschovejte). Pak maso přesuňte do trouby předehřáté na 200 °C a 15 minut pečte.

3 Marinádu, sójovou omáčku a 125 ml vody vlijte na pánev a za stálého míchání minutu vařte. Přidejte fazole a čínské zelí a vařte 2–3 minuty doměkka. Roštěnec nakrájejte na plátky a servírujte se zelím a marinádou z černých fazolí.

☕️ Poznámka

  • Energie1165 kcal
  • Bílkoviny108 g
  • Sacharidy19 g
  • Tuky75 g

https://www.apetitonline.cz/recept/hovezi-na-cernych-fazolich




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *