🕒 Doba přípravy: 1 hod.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Pečené maso s báječnou marinádou z česneku, zázvoru a pepře. K němu si uvařte fazole a čínské zelí.
🍓 Ingredience
- 500 g vysokého roštěnce, v celku
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžičky jemně strouhaného zázvoru + černý pepř
- 1 lžíce rostlinného oleje
- ¼ hrnku nasekaných černých fazolí
- 2 lžíce sójové omáčky
- svazek čínského zelí pak-čoi, spařeného horkou vodou
🥘 Postup přípravy
1 Maso, česnek, zázvor, pepř a olej smíchejte a nechte marinovat půl hodiny.
2 Rozehřejte pánev a maso opečte 3–4 minuty po všech stranách tak, aby se zatáhlo (marinádu uschovejte). Pak maso přesuňte do trouby předehřáté na 200 °C a 15 minut pečte.
3 Marinádu, sójovou omáčku a 125 ml vody vlijte na pánev a za stálého míchání minutu vařte. Přidejte fazole a čínské zelí a vařte 2–3 minuty doměkka. Roštěnec nakrájejte na plátky a servírujte se zelím a marinádou z černých fazolí.








Napsat komentář