Hovězí steak s pórkem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 

⏲️ Doba vaření, pečení: 
🧑‍🍳 Náročnost:
🍽️ Množství: 

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 4 steaky z nízkého roštěnce po 200 g
  • drcený černý pepř
  • rostlinný na restování
  • 450 ml suchého červeného vína
  • asi 1 lžička krupicového cukru
  • 80 g másla + na restování
  • 400 g pórku
  • 1 lžička bramborového škrobu

🥘 Postup přípravy

1. Maso očistíme a z obou stran lehce opepříme. Pokud bylo v chladničce, necháme ho ohřát na pokojovou teplotu. V pánvi rozehřejeme olej a steaky zprudka opečeme z každé strany cca 2 minuty do zlatohněda. Přiklopíme je a na mírném ohni necháme další asi 2 minuty dojít. Vyjmeme je a uchováme v teple.

2. Do pánve nalijeme 400 ml vína a zredukujeme ho asi na polovinu. Omáčku dle chuti osolíme a přisladíme. Zjemníme ji máslem a podle potřeby zahustíme škrobem rozmíchaným ve zbylém víně.

3. očistíme a rozkrájíme na větší kusy. Důkladně ho opereme ve studené vodě a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme máslo a pórek po částech zprudka orestujeme. Rozdělíme ho na talíře, přidáme z obou stran osolené steaky a přelijeme je omáčkou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *