🕒 Doba přípravy:
⏲️ Doba vaření, pečení:
🧑🍳 Náročnost:
🍽️ Množství:
🍪 Popis
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1. Maso očistíme a z obou stran lehce opepříme. Pokud bylo v chladničce, necháme ho ohřát na pokojovou teplotu. V pánvi rozehřejeme olej a steaky zprudka opečeme z každé strany cca 2 minuty do zlatohněda. Přiklopíme je a na mírném ohni necháme další asi 2 minuty dojít. Vyjmeme je a uchováme v teple.
2. Do pánve nalijeme 400 ml vína a zredukujeme ho asi na polovinu. Omáčku dle chuti osolíme a přisladíme. Zjemníme ji máslem a podle potřeby zahustíme škrobem rozmíchaným ve zbylém víně.
3. Pórek očistíme a rozkrájíme na větší kusy. Důkladně ho opereme ve studené vodě a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme máslo a pórek po částech zprudka orestujeme. Rozdělíme ho na talíře, přidáme z obou stran osolené steaky a přelijeme je omáčkou.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/recepty/steak-s-omackou-z-cerveneho-vina-a-porkem.R160906_163927_30613








Napsat komentář