🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🍽️ Množství: 60 koláčků
🍪 Popis
Pečivo, které absolutně nikdy nezklame! Válení kuliček a vytlačování důlků je až dětsky snadné. Náplň můžete zvolit zcela podle vlastní chuti – kromě zavařeniny je báječné třeba kandované ovoce přelité čokoládovou polevou, oříšky nebo mandle.
🍓 Ingredience
- 200–250 g másla
- 2 žloutky
- 300 g hladké mouky
- 100 g mletých oříšků
- 1 sáček vanilinového cukru nebo špetku mleté pravé vanilky
- špetku soli
K plnění:
- 150 g zavařeniny, například rybízové
- 70 g moučkového cukru
🥘 Postup přípravy
1. Ze všech surovin na těsto vypracujte na lehce pomoučněné pracovní ploše pevnou hmotu. Vytvarujte ji do koule, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte na dvě hodiny do chladničky.
2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Těsto rozválejte do úzkého válečku a nakrájejte na šedesát dílků. Tvořte kuličky a koncem vařečky do nich vymačkávejte důlek.
3. Klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je na střední mřížce zhruba čtvrt hodiny.
4. Zavařeninu promíchejte s cukrem a naplňte jí důlky. Nechte dva dny zatuhnout na vzduchu a pak koláčky uchovejte až do podávání v krabici.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.apetitonline.cz/recepty/husarske-kolacky








Napsat komentář