🍓 Ingredience
- 6 jablek
- 4 stonky rebarbory (asi 1:1 s jablky)
- šťáva z 1/2 citrónu
- 70g třtinového cukru nebo 50g agávového sirupu
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 bio pudink s kukuřičným škrobem
- 1 kvalitní listové těsto
- 1 vejce
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1/4 lžičky mleté skořice
🥘 Postup přípravy
Troubu vyhřejeme na 200°C. V kastrolu podusíme nakrájenou rebarboru a jablka s citrónovou šťávou, cukrem a skořicí. Do změknutí. Necháme trochu vychladnout, přisypeme pudink a rozmixujeme. Nemusí to být úplně dohladka. Listové těsto rozdělíme na dva díly (větší a menší) a vyválíme dva přibližné kruhy. Ten větší položíme na dno zapékací formy a prsty trochu vytvarujeme rohy a celkový tvar. Naplníme směsí jablek a rebarbory a zakryjeme druhým kruhem těsta. Prsty těsta přimáčkneme k sobě po celém obvodu. Potřeme rozšlehaným vejcem a zasypeme směsí cukru a skořice. Prořízneme otvory a pečeme asi 30 minut.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
http://www.apiastrum.cz/2017/01/jablecno-rebarborovy-paj-se-skorici.html








Napsat komentář