Jablečno-rebarborový páj se skořicí

, , ,

🍓 Ingredience

  • 6 jablek
  • 4 stonky rebarbory (asi 1:1 s jablky)
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 70g třtinového cukru nebo 50g agávového sirupu
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 1 lžička mleté
  • 1 bio pudink s kukuřičným škrobem
  • 1 kvalitní
  • 1 vejce
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1/4 lžičky mleté skořice

🥘 Postup přípravy

Troubu vyhřejeme na 200°C. V kastrolu podusíme nakrájenou rebarboru a s citrónovou šťávou, cukrem a skořicí. Do změknutí. Necháme trochu vychladnout, přisypeme pudink a rozmixujeme. Nemusí to být úplně dohladka. Listové těsto rozdělíme na dva díly (větší a menší) a vyválíme dva přibližné kruhy. Ten větší položíme na dno zapékací formy a prsty trochu vytvarujeme rohy a celkový tvar. Naplníme směsí jablek a rebarbory a zakryjeme druhým kruhem těsta. Prsty těsta přimáčkneme k sobě po celém obvodu. Potřeme rozšlehaným vejcem a zasypeme směsí cukru a skořice. Prořízneme otvory a pečeme asi 30 minut.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *