Jablkové pyré s karambolou (SK)

, ,

🍓 Ingredience

  • 500 g – jablká olúpané a nakrájané na malé kúsky
  • 200 ml – 100 jablkový džús
  • 1 ks –
  • 2 KL – kyselina citrónová DrOetker
  • 1 balíček – želírovací cukor Extra 21 DrOetker
  • 1/2 KL – mletá škorica
  • 2 ks –

🥘 Postup přípravy

Na prípravu pyré vložíme jablká do väčšieho hrnca. Pridáme džús, kôru a šťavu z limetky a pomocou ručného ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme kyselinu citrónovú a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme škoricu a na hviezdičky nakrájanú karambolu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

☕️ Poznámka

Jablkové pyré s mozaikou hviezdičiek z karamboly sa hodí ako samostatný dezert podávaný teplý alebo studený so šľahačkou alebo na piškótový korpus

https://www.oetker.sk/recipes/r/jablkove-pyre-s-karambolou




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *