Jahelný nákyp se špenátem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 80 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední

🍪 Popis

Zdravé jídlo může chutnat skvěle. Vyzkoušejte 😉

🍓 Ingredience

  • 250 g jahel
  • 150 g plátkové anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý
  • 200 ml smetany na vaření
  • 200 g baby špenátu + na ozdobu
  • máslo na vymazání formy
  • 100 g cherry rajčátek

🥘 Postup přípravy

1. Jáhly uvaříme dle návodu na obalu. Slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli, a česnek oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenké nudličky.

2. V hrnci rozehřejeme a osmahneme na něm cibuli s česnekem a slaninou. Pak přidáme mrkev a přilijeme smetanu. Osolíme a opepříme a přivedeme k varu. Vmícháme listy špenátu a povaříme 1 minutu. Odstavíme a nakonec do hrnce přimícháme jáhly.

3. Formu na koláč nebo pekáček vymažeme máslem a naplníme jáhlovou směsí. Povrch uhladíme a poklademe omytými rajčátky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Upečený nákyp necháme vychladnout. Pak ho nakrájíme na porce a dozdobíme listy špenátu.

☕️ Poznámka

https://www.idnes.cz/recepty/jahelny-nakyp-se-spenatem.R160315_103841_29811?setver=full




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *