🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 30 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Jedni ho milují, druzí nenávidí. A to většinou jen proto, že ho nikdy nezkusili. O čem je řeč? O jehněčím! Hoďte za hlavu všechny mýty, které se s ním pojí, a připravte si senzační jehněčí guláš s tarhoňou podle Pavla Berkyho.
🍓 Ingredience
Guláš
- 500 g jehněčí plece
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 ks mrkve
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 1 lžíce nasekaného zázvoru
- 15 g rajčatového protlaku
- 600 ml hovězího vývaru
- 500 g tarhoni
- 1 ks šalotky
- 1 lžíce másla
- 1 špetka soli
🥘 Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozehřejte olej. Když je dostatečně rozpálený, přidejte na malé kostky nakrájené maso a z každé strany ho opečte dozlatova. Poté maso z hrnce vyndejte.
Krok 2: Do stejného hrnce přidejte nakrájenou mrkev, cibuli, česnek a zázvor. Restujte, až cibule zesklovatí. Poté přidejte rozemleté semínka koriandru a černého pepře a dále restujte přibližně 1 minutu. Do hrnce přidejte víno a protlak. Počkejte, až se víno vyredukuje, a protlak zarestujte. Nakonec do hrnce vraťte opečené maso a přilijte vývar. Přidejte skořici a vařte pod pokličkou přibližně 30–40 minut.
Krok 3: Poté přidejte do hrnce cizrnu a sušené meruňky a dále vařte přibližně 20 minut nebo až bude maso úplně měkké.
Krok 4: Nyní si připravte tarhoňu, je to jednoduché! V kastrolu rozehřejte máslo, přidejte najemno nakrájenou šalotku. Nechejte ji chvíli zarestovat a poté přidejte tarhoňu. Za stálého míchání ji opečte dozlatova. Poté přidejte vodu, osolte a vařte, až je tarhoňa měkká.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/jehneci-gulas-s-tarhonou-75058








Napsat komentář