🕒 Doba přípravy: 20 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Klasika je klasika… Než se pustíte do experimentování, připravte nejdříve tyhle tradiční hot dogy.

🍓 Ingredience

  • 4 ks
  • dobré (např. debrecínské)
  • rohlíky 4 ks
  • rohlíky na hot dog
  • dobrá (např. anglická), podle chuti
  • dobrý, podle chuti

NA ZELNOU SALSU

  • zelí sterilované bílé 0.5 bal
  • ve sladkokyselém nálevu, zcezené
  • 2 ks
  • nakrájená na plátky
  • okurky nakládané 4 ks
  • nakrájené na plátky

🥘 Postup přípravy

Smíchejte přísady na zelnou salsu. Ohřejte nebo opečte párky. Vložte je do ů spolu se zelnou salsou a pokapejte hořčicí a kečupem podle chuti.

☕️ Poznámka

JAK NA DOBRÝ HOT DOG?

PEČIVO. I v případě hot dogů záleží hodně na pečivu. Snažte se proto sehnat co nejlepší rohlík nebo bagetku. Důležité pak je neproříznout ji úplně, aby vám uvnitř držely všechny ty dobroty.

DOCHUCOVADLA. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice. Své místo mají i různé majonézové i chilli omáčky.

OBLOHA Z CELÉHO SVĚTA. Základ je tzv. newyorský styl s kyselým zelím (viz náš recept), ale můžete popustit uzdu fantazii. My jsme se nechali strhnout řeckými a tex-mex vlivy, dělají se ale i pizza hot dogy (omáčka marinara, mozzarella, parmazán, oregano), kari, asijské atp. Záleží na vás.

NENÍ PÁREK JAKO PÁREK! Třeba vídeňský musí podle vyhlášky obsahovat alespoň 55% masa. Volbu párků přesto nepodceňujte. My jsme si oblíbili párky z Naše maso nebo The Real Meat Society. Chybu neuděláte, když použijete ty z Globusu (86%), kde si je dělají sami.

🍏 Výživa

Energie 2579 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 220 g
Tuky 132 g
Vláknina 16 g




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *