🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Nadýchaný a jemný koláč si už získal celé generace! Vítězí i jednoduchou přípravou.
🍓 Ingredience
Těsto
- 1 tyčinka Orion Margot (100 g), nastrouhaná
- 400 g polohrubé mouky + trocha
- na vysypání plechu
- 200 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilinového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- 1 sáček prášku do pečiva
- 2 lžíce oleje + na vymazání plechu
- 2 lžíce mléka
Poleva
- 150 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- trocha rumu
🥘 Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto utřete v míse a pak přesuňte na vymazaný a vysypaný pekáč nebo plech. Pečte v troubě předehřáté na 200/180 stupňů zhruba půl hodiny. Ještě teplý koláč potřete polevou, utřenou z uvedených surovin.
☕️ Poznámka
Klasika už od 70. let minulého století, pojmenovaná po krásné a podnikavé francouzské královně. Té by určitě praktický a lahodý koláč také zachutnal!
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.receptia.cz/buchta-z-cokolady-margot/








Napsat komentář