🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Nadýchaný a jemný koláč si už získal celé generace! Vítězí i jednoduchou přípravou.

🍓 Ingredience

Těsto

  • 1 tyčinka Orion Margot (100 g), nastrouhaná
  • 400 g polohrubé mouky + trocha
  • na vysypání plechu
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 lžíce oleje + na vymazání plechu
  • 2 lžíce mléka

Poleva

  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • trocha rumu

🥘 Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto utřete v míse a pak přesuňte na vymazaný a vysypaný pekáč nebo plech. Pečte v troubě předehřáté na 200/180 stupňů zhruba půl hodiny. Ještě teplý koláč potřete polevou, utřenou z uvedených surovin.

☕️ Poznámka

Klasika už od 70. let minulého století, pojmenovaná po krásné a podnikavé francouzské královně. Té by určitě praktický a lahodý koláč také zachutnal!

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *