🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 bagety
🍪 Popis
Domácí pečivo je pokaždé zárukou jistoty. Připravte si nadýchané a křupavé bagety provoněné bylinkami. Chutnají i s obyčejným máslem.
🍓 Ingredience
NA TĚSTO
- 650 g hladké mouky
- 50 g žitné mouky
- 42 g čerstvého droždí
- 350 ml vlažné vody
- 2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 50 ml mléka
NA DOHOTOVENÍ
- 100 ml olivového oleje
- 4 lžíce bylinek
- 1 stroužek česneku
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
🥘 Postup přípravy
01.
Polovinu vody smíchejte s rozdrobeným droždím, lžičkou cukru a hladké mouky. Promíchejte a nechte vzejít kvásek.
02.
Mezitím do mísy prosejte zbylou mouku a promíchejte se solí. Přidejte kvásek, zbylou vodu a vše důkladně propracujte, až vznikne hladký bochník těsta.
03.
Těsto poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte ho hodinku kynout.
04.
Mezitím připravte bylinkovou směs. Můžete použít mix bylinek, jako je tymián, rozmarýn, petrželka, bazalka, nebo jiné podle chuti. Rozmixujte je s máslem, česnekem a olejem. Poté směs osolte a opepřete.
05.
Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly. Každý vyválejte na placku a potřete bylinkovou směsí. Zatočte a vytvarujte bagety. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 15 minut kynout.
06.
Bagety navrchu na několika místech nařízněte, potřete mlékem a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte je asi 20 minut dozlatova.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/recepty-slane-peceni-krupave-bylinkove-bagety-87891








Napsat komentář