Křupavé bylinkové bagety

, ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 bagety

🍪 Popis

Domácí je pokaždé zárukou jistoty. Připravte si nadýchané a křupavé bagety provoněné bylinkami. Chutnají i s obyčejným máslem.

🍓 Ingredience

NA TĚSTO

  • 650 g hladké mouky
  • 50 g žitné mouky
  • 42 g čerstvého droždí
  • 350 ml vlažné vody
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 50 ml mléka

NA DOHOTOVENÍ

  • 100 ml olivového oleje
  • 4 lžíce bylinek
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

🥘 Postup přípravy

01.
Polovinu vody smíchejte s rozdrobeným droždím, lžičkou cukru a hladké mouky. Promíchejte a nechte vzejít kvásek.

02.
Mezitím do mísy prosejte zbylou mouku a promíchejte se solí. Přidejte kvásek, zbylou vodu a vše důkladně propracujte, až vznikne hladký bochník těsta.
03.
Těsto poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte ho hodinku kynout.

04.
Mezitím připravte bylinkovou směs. Můžete použít mix bylinek, jako je , , petrželka, bazalka, nebo jiné podle chuti. Rozmixujte je s máslem, česnekem a olejem. Poté směs osolte a opepřete.

05.
Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly. Každý vyválejte na placku a potřete bylinkovou směsí. Zatočte a vytvarujte bagety. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 15 minut kynout.
06.
Bagety navrchu na několika místech nařízněte, potřete mlékem a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte je asi 20 minut dozlatova.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *