Křupavé škvarkové placky

, , , ,

🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

jedni milují a jiní zatracují. My doufáme, že patříte do první skupiny – pak je pro vás totiž tento recept jako stvořený. Jednoduché nekynuté těsto na tyhle vypečené si zamilujete.

🍓 Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce sádla
  • 1 vejce
  • 50 ml studené vody
  • 100 g škvarků
  • na podsypávání

🥘 Postup přípravy

Krok 1: V míse zapracujte všechny ingredience kromě škvarků v jednolité těsto. Vody můžete dát víc, bude-li potřeba – těsto má být přiměřeně tuhé, musí ale zůstat pružné a měkké. Škvarky rozmixujte nahrubo. Troubu zapněte na 200 °C. Těsto rozválejte na pomoučněné desce na velký plát, na který rovnoměrně natřete škvarky. Pak plát přeložte na třetiny a znovu rozválejte. Znovu přeložte na třetiny a ještě jednou rozválejte. Škvarky tak rovnoměrně rozprostřete do těsta.

Krok 2: Z těsta odebírejte kousky, ze kterých tvarujte placky velikosti dlaně. Ty klaďte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Na placky udělejte rádýlkem mřížky a pečte asi 10 minut dorůžova. Dopřát si je můžete klidně ještě horké, třeba s kvašenou zeleninou nebo kysaným zelím.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *