Kukuřičný chléb s javorovým sirupem

, ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné

🍪 Popis

Ve Vermontu, kde se javor cukrodárný pěstuje odnepaměti, se pikantně sladká šťáva dostala i do chleba vezdejšího!

🍓 Ingredience

  • 500 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 4 ½ lžičky mleté jedlé sody
  • 1 lžičku soli
  • 250 g kukuřičné mouky
  • 3 velká, vidličkou prošlehaná vejce
  • 250 ml mléka
  • 120 ml javorového sirupu
  • 200 g másla, rozpuštěného

🥘 Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Promíchejte všechny suroviny a těsto vlijte do pekáče o rozměrech asi 25 × 20 cm.

2. Vložte do trouby a pečte, dokud není zlatavý a pružný; podle výkonnosti trouby to trvá zhruba tři čtvrtě hodiny až hodinu.

☕️ Poznámka

https://www.apetitonline.cz/recept/kukuricny-chleb-s-javorovym-sirupem




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *