🕒 Doba přípravy: 5 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Tak trochu jiná žampionová polévka, v které se výborně snoubí chuť žampionů, papriky a kopru. Inspiraci jsem našla v maďarské kuchyni a jsem si jistá, že tahle netradiční kombinace u vás rychle zdomácní.
🍓 Ingredience
- 200 g čerstvých žampionů
- 1 cibule
- 1.5 lžíce mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
- 1.5 lžíce hladké mouky
- 1 l masového vývaru
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 lžíce čerstvého kopru
- 1 lžička soli
- 1 špetka pepře
- 1 lžíce másla
🥘 Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidejte očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Smažte asi tři minuty.
Krok 2: Po této době žampiony s cibulí zaprašte hladkou moukou a oběma druhy mletých paprik, vše krátce zarestujte a zalijte horkým vývarem. Vařte asi deset minut.
Krok 3: Poté dle chuti osolte a přidejte čerstvě namletý pepř a nasekaný čerstvý kopr. Nakonec polévku zjemněte zakysanou smetanou. Dejte asi polovinu kelímku, zbytek smetany použijte při servírování, stejně jako pár snítek kopru.
☕️ Poznámka
Aby se zakysaná smetana v polévce nesrazila, přidávejte ji do jídla v pokojové teplotě. Když místo masového vývaru použijete zeleninový, rázem získáte plnohodnotný vegetariánský pokrm.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/madarska-zampionova-polevka-62724








Napsat komentář