Maďarská žampionová polévka

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 5 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Tak trochu jiná žampionová polévka, v které se výborně snoubí chuť žampionů, papriky a kopru. Inspiraci jsem našla v maďarské kuchyni a jsem si jistá, že tahle netradiční kombinace u vás rychle zdomácní.

🍓 Ingredience

  • 200 g čerstvých žampionů
  • 1 cibule
  • 1.5 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 1 l masového vývaru
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce másla

🥘 Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Až zesklovatí, přidejte očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Smažte asi tři minuty.

Krok 2: Po této době žampiony s cibulí zaprašte hladkou moukou a oběma druhy mletých paprik, vše krátce zarestujte a zalijte horkým vývarem. Vařte asi deset minut.

Krok 3: Poté dle chuti osolte a přidejte čerstvě namletý pepř a nasekaný čerstvý kopr. Nakonec polévku zjemněte zakysanou smetanou. Dejte asi polovinu kelímku, zbytek smetany použijte při servírování, stejně jako pár snítek kopru.

☕️ Poznámka

Aby se v polévce nesrazila, přidávejte ji do jídla v pokojové teplotě. Když místo masového vývaru použijete zeleninový, rázem získáte plnohodnotný vegetariánský pokrm.

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *