Nanuky s ibiškem, malinami a vodkou

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 8 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 8-10 nanuků

🍪 Popis

S alkoholem to nepřežeňte, jinak nanuk neztuhne nebo se při vyndavání zlomí. Měl by tvořit maximálně 20% objemu nanuku.

🍓 Ingredience

  • 15 g ibiškových květů (pod názvem karkade prodávají čajovny nebo bylinářství, například značka Valdemar Grešík)
  • 150 g krupicového cukru
  • 500 g čerstvých malin
  • limetová šťáva na dochucení
  • 20 ml vodky (můžete použít i tequilu)

🥘 Postup přípravy

1 Připravte ibiškovou limonádu. vložte do 470 ml studené vody, přiklopte a nechte 4 hodiny macerovat. Pak dejte na sporák, přidejte polovinu cukru a opatrně zahřejte, dokud se nerozpustí. Nechte vychladit. smíchejte se zbytkem cukru a nechte je 30 minut odpočívat, aby pustily šťávu. Dochuťte limetovou šťávou. Teď máte dvě možnosti – pokud chcete v nanucích kousky malin, přidejte vodku a rozdělte maliny rovnoměrně i se šťávou do formiček a zalijte ibiškovou vodou. Pokud chcete nanuky hladké, maliny propasírujte a smíchejte s ibiškovou vodou a vodkou.

2 Nalijte do formiček, nechte asi hodinu tuhnout, pak do formiček vetkněte dřívka a nechte zmrazit úplně, nejlépe přes noc.

☕️ Poznámka

  • Energie940 kcal
  • Bílkoviny5 g
  • Sacharidy215 g
  • Tuky0 g

https://www.apetitonline.cz/recept/nanuky-s-ibiskem-malinami-vodkou




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *