🕒 Doba přípravy: 10 min.

🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Tradiční koktejl vznikl v Itálii asi před sto lety a dodnes je velmi oblíbený. Tvoří ho , suchý a sladký červený vermut. Obvykle se zdobí pomerančem, v parném létě se někdy ředí sodou.

🍓 Ingredience

  • 8–10 kostek
  • suchý gin 60 ml
  • 60 ml
  • italský vermut – Cinzano rosso 60 ml
  • měsíčky vykrojené z bio pomeranče 2 ks

🥘 Postup přípravy

Do každé sklenice dejte několik kostek ledu. Do šejkru nebo klidně i čisté dejte gin, Campari a sladký vermut (Cinzano rosso) a lehce protřepejte (nemusíte to dělat dlouho, v tomto případě vám jde jen o snadné promíchání tří nápojů).
Na led položte měsíček pomeranče a přes něj nalijte do každé skleničky polovinu koktejlu.

☕️ Poznámka

https://fresh.iprima.cz/recepty/negroni-koktejl




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *