🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 500g asijských pšeničných nudlí
- 2 lžíce ghí
- 2 velké červené cibule
- 6 stonků řapíkatého celeru
- 250g na plátky nakrájených žampionů
- sušená rajčata
- 2 mrkve
- miska mraženého špenátu (listy ne kaši!)
- 6 vajec
- čerstvá petrželka nebo koriandr
- mungo klíčky
- sezam
- omáčka shoyu
🥘 Postup přípravy
Nudle uvaříme podle návodu. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Ve vyšší pánvi orestujeme cibuli. Nekrájíme jí tak na jemno, ale třeba na čtvrtměsíčky. Osolíme a přidáme žampiony, řapíkatý celer, rajčátka, kolečka mrkve a podlijeme asi 100ml vody. Přiklopíme a dusíme asi 10 minut, na závěr jsem vložila jen prohřát mražené listy špenátu. Nepřetáhněte ho jinak vám ošklivě zhnědne a pak spíš zatěžuje trávení. Mužeme promíchat v pánvi s nudlemi, pokud víme že to vše sníme hned čerstvé nebo servírujeme zvlášť. Jinak se totiž nudle rozmočí a obarví sosíkem. Dochutíme pravou sojovkou a servírujeme s vejci, čerstvou natí, klíčky apod.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.pazitka.cz/hlavni-chod/nudle-s-zampionovou-smesi-a-vejcem/








Napsat komentář