🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

Nudle (asi díky své délce) představují v čínské symbolice dlouhověkost. Proto se také při jídle nemají krájet – zkrátili byste si život!

🍓 Ingredience

  • 350 g špaget
  • 450 g mletého vepřového masa
  • 1 a 1/2 lžíce sezamového oleje
  • 1 a 1/2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 a 1/2 lžíce jemně nasekaného česneku
  • 1 lžíci jemně nasekaného zázvoru
  • 3 lžíce jemně nasekaných jarních cibulek
  • 2 lžíce chilli omáčky
  • 1 a 1/2 lžíce čínského žlutého nebo dezertního vína, případně
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře, nejlépe čerstvě mletého
  • 2 lžičky chilli oleje
  • 2 lžičky krupicového, nejlépe hnědého cukru
  • 300 ml drůbežího vývaru

Na ozdobu:

  • jemně nasekanou jarní cibulku

🥘 Postup přípravy

1. vsypte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a po­dle návodu na obalu je uvařte tak, aby zůstaly pevné na skus. Pak je propláchněte pod tekoucí studenou vodou, v míse promíchejte se sezamovým olejem a dejte stranou. (Můžete je překrýt fólií a uložit až na dvě hodiny do chladničky.)

2. Rozpalte velkou těžkou pánev nebo wok a vlijte na ni . Když je také rozpálený, vsypte do něj česnek, a cibuli. Vzápětí přidejte . Dobře promíchávejte, aby se netvořily žmolky, a smažte asi dvě minuty, až maso přestane být růžové. Přidejte zbytek ingrediencí a za stálého míchání uveďte do varu; poté teplotu snižte a vařte asi pět minut.

3. Špagety vsypte na půl minuty do horké vody, aby se prohřály, a poté je pečlivě sceďte. Pak přesypte do mísy a přelijte pikantní masovou omáčkou. Promíchejte, ozdobte cibulkou a ihned podávejte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *