Polévka z fava fazolí

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 400 g mražených fava fazolí
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • mletý černý pepř
  • snítky čerstvého tymiánu
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 papriková

🥘 Postup přípravy

1. Cibuli a česnek oloupeme a orestujeme v hrnci na másle. necháme povolit, pak je vyloupeme a přidáme do hrnce k cibuli a česneku.

2. Krátce společně orestujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

3. Polévku přivedeme k varu, povaříme asi 5 minut, pak přidáme zakysanou smetanu a odstavíme. Několik fazolí vyjmeme a necháme stranou na ozdobu, poté polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.

4. Paprikovou klobásu nakrájíme na drobné kostičky a necháme vypéct na pánvi. Polévku rozdělíme do talířů, doplníme klobásou, dozdobíme celými fazolkami a smetanou. Můžeme podávat s pečivem.

☕️ Poznámka

KCAL / KJ 263/1101

https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-polevka-z-fava-fazoli.A190118_110013_jpz-recepty_jph1




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *