Rajčatový protlak


🍽️ Množství: 1 kg

🍪 Popis

Když se urodí rajčat více než je zdrávo pak nezbývá než je zpracovat například jako protlak, ten pak můžeme dále použít dle příslušných receptur.

🍓 Ingredience

  • zralá rajčata
  • Na 1 kg protlaku:
  • 25-30 g cukru
  • 20 g soli

🥘 Postup přípravy

1. Zralá rajčata důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou, pak je necháme okapat, pokrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce a za občasného míchání rozvaříme

2. Rozvařená rajčata propasírujeme přes síto s menšími oky a získanou hmotu dále vaříme za stálého mícháme, až dostatečně zhoustne

3. Hustý protlak osolíme a osladíme cukrem a chvíli znovu povaříme

4. Ještě horký protlak plníme do sklenic, důkladně je uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 90 °C.

☕️ Poznámka

https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/rajcatovy-protlak/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *