Rizoto z červené pšenice

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 500 g červené pšenice
  • podle potřeby
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 70 g
  • 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 100 g parmazánu (+ na ozdobu)
  • 50 g másla
  • podle potřeby
  • 150 ml octa
  • 4 vejce

🥘 Postup přípravy

1. Pšenici namočíme přes noc do vody, poté ji slijeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření znovu slijeme a 1/3 vody si necháme stranou.

2. Na rozpáleném olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku s česnekem, přihodíme pšenici, přilijeme trochu vody z pšenice a přidáme nastrouhaný parmazán. Ke konci vmícháme máslo a necháme ho rozpustit. Dle potřeby můžeme přidat trochu vody. Pšenice by měla být spojena omáčkou. Nakonec dochutíme pepřem a solí.

3. V kastrůlku přivedeme k varu větší množství osolené vody s octem. Postupně do ní vyklepneme vejce ze skořápek. Vejce vaříme asi 2 minuty a poté je vyndáme pomocí děrované naběračky. Rizoto podáváme s vejcem posypaným pepřem a můžeme ozdobit hoblinkami parmazánu.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa

KCAL / KJ 739/3094




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *