🕒 Doba přípravy: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
🍓 Ingredience
- 500 g červené pšenice
- sůl podle potřeby
- 2 lžíce olivového oleje
- 70 g cibule
- 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 100 g parmazánu (+ na ozdobu)
- 50 g másla
- mletý pepř podle potřeby
- 150 ml octa
- 4 vejce
🥘 Postup přípravy
1. Pšenici namočíme přes noc do vody, poté ji slijeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření znovu slijeme a 1/3 vody si necháme stranou.
2. Na rozpáleném olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku s česnekem, přihodíme pšenici, přilijeme trochu vody z pšenice a přidáme nastrouhaný parmazán. Ke konci vmícháme máslo a necháme ho rozpustit. Dle potřeby můžeme přidat trochu vody. Pšenice by měla být spojena omáčkou. Nakonec dochutíme pepřem a solí.
3. V kastrůlku přivedeme k varu větší množství osolené vody s octem. Postupně do ní vyklepneme vejce ze skořápek. Vejce vaříme asi 2 minuty a poté je vyndáme pomocí děrované naběračky. Rizoto podáváme s vejcem posypaným pepřem a můžeme ozdobit hoblinkami parmazánu.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
KCAL / KJ 739/3094
🔗 Zdroj:
https://www.idnes.cz/recepty/rizoto-z-cervene-psenice-se-zastrenym-vejcem.R170823_161729_32539








Napsat komentář