🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
První doložené zmínky o konzumaci klíčků sice pocházejí z daleké Číny, ale luštěniny se tradičně nechávaly klíčit i v našich zeměpisných šířkách. Klasikou je pučálka – pokrm z naklíčeného hrachu.
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Hrách nechte přes noc nabobtnat ve studené vodě. Druhý den jej několikrát propláchněte, dejte do nakličovací sklenice (vše o klíčení i to, jak si nakličovací sklenici během pěti minut vyrobit doma, se dozvíte zde) a nechte asi tři dny klíčit. Každý den je potřeba klíčky dva- až třikrát propláchnout!
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte slitý a lehce proschlý naklíčený hrách, špetku soli a chilli a asi pět minut restujte. Hotový hrách už není měkký, ale hezky křupavý.
☕️ Poznámka
Chilli můžete samozřejmě vynechat a přidat pepř nebo různá semínka. Nasladko je pučálka skvělá s rozinkami a sušeným ovocem.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/staroceska-pucalka-43494








Napsat komentář