Staročeská pučálka

, ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

První doložené zmínky o konzumaci klíčků sice pocházejí z daleké Číny, ale luštěniny se tradičně nechávaly klíčit i v našich zeměpisných šířkách. Klasikou je pučálka – pokrm z naklíčeného hrachu.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Krok 1: nechte přes noc nabobtnat ve studené vodě. Druhý den jej několikrát propláchněte, dejte do nakličovací sklenice (vše o klíčení i to, jak si nakličovací sklenici během pěti minut vyrobit doma, se dozvíte zde) a nechte asi tři dny klíčit. Každý den je potřeba dva- až třikrát propláchnout!

Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejte máslo. Přidejte slitý a lehce proschlý naklíčený hrách, špetku soli a chilli a asi pět minut restujte. Hotový hrách už není měkký, ale hezky křupavý.

☕️ Poznámka

Chilli můžete samozřejmě vynechat a přidat pepř nebo různá . Nasladko je pučálka skvělá s rozinkami a sušeným ovocem.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *