🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce
🍪 Popis
Jemná omáčka ze špenátu, které krémovost dodá zralé avokádo. Obejdete se bez smetany i másla a recept je hotový raz dva.
🍓 Ingredience
- 125 g čerstvého baby špenátu
- 1 stroužek česneku
- 1 ks šalotky
- 1 ks avokáda
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 hrst strouhaného parmazánu
- 1 špetka soli
- 1 hrst cherry rajčat
- 5 lístků čerstvé bazalky
🥘 Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na oleji krátce orestujte na plátky nasekaný česnek. Po chvilce přidejte listy baby špenátu, nechte je zavadnout a duste pod pokličkou asi 3 minuty.
Krok 2: Špenát s česnekem nechte zchladnout, pak ho dejte společně s vypeckovaným a oloupaným avokádem, parmazánem a citronovou šťávou do mixéru. Vše rozmixujte dohladka.
Krok 3: Hotovou omáčku dochuťte solí a servírujte ji s uvařenými těstovinami a na poloviny nakrájenými cherry rajčaty. Jídlo dozdobte lístky čerstvé bazalky a celou porci zakápněte olivovým olejem.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/testoviny-s-kremovou-spenatovo-avokadovou-omackou-76229








Napsat komentář