Těstoviny s krémovou špenátovo-avokádovou omáčkou

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce

🍪 Popis

Jemná omáčka ze špenátu, které krémovost dodá zralé . Obejdete se bez smetany i másla a recept je hotový raz dva.

🍓 Ingredience

  • 125 g čerstvého baby špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks šalotky
  • 1 ks avokáda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrst strouhaného parmazánu
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 5 lístků čerstvé bazalky

🥘 Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na oleji krátce orestujte na plátky nasekaný česnek. Po chvilce přidejte listy baby špenátu, nechte je zavadnout a duste pod pokličkou asi 3 minuty. 

Krok 2: s česnekem nechte zchladnout, pak ho dejte společně s vypeckovaným a oloupaným avokádem, parmazánem a citronovou šťávou do mixéru. Vše rozmixujte dohladka. 

Krok 3: Hotovou omáčku dochuťte solí a servírujte ji s uvařenými těstovinami a na poloviny nakrájenými cherry rajčaty. Jídlo dozdobte lístky čerstvé bazalky a celou porci zakápněte olivovým olejem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *