🕒 Doba přípravy: 5 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Mám moc ráda tenké a šťavnatého plátky roastbeefu, vzhledem k ceně kvalitního hovězího masa jej ale chystám spíš jako slavnostní jídlo. Někdy ale podobným způsobem připravuji vepřovou panenku a myslím, že bude chutnat i vám.
🍓 Ingredience
- 1 ks vepřové panenky
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 lžíce dijonské hořčice
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou panenku očistěte, opatrně ostrým odstaňte i bílou blánu na povrchu a svažte kuchyňským provázkem do úhledného balíčku. Povrch osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 160 stupňů.
Krok 2: Do pánve nebo do většího kastrolu, který můžete dát do trouby, vlijte olej a rozpalte jej na vyšší teplotu. Vložte připravenou panenku a opečte z každé strany do světlehnědé barvy. Potrvá to asi 5 minut.
Krok 3: Povrch potřete hořčicí, vložte do rozpálené trouby a nechte dopéct tak, aby teplota uvnitř masa byla 65-70 stupňů. Pokud nemáte kuchyňský teploměr, nechte panenku v troubě přibližně 20-25 minut, podle velikosti. Můj kus masa vážil méně než půl kila a pekla jsem jej 18 minut.
Krok 4: Hotovou panenku vyjměte z trouby, přikryjte a nechte alespoň pět minut dojít. Odstraňte provázek a podávejte nakrájenou na tenké plátky. Hned – třeba s domácími hranolky a majonézou, nebo později jako součást obložených mís či v sendvičích.








Napsat komentář