Vepřová panenka na způsob roastbeefu

, ,

🕒 Doba přípravy: 5 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Mám moc ráda tenké a šťavnatého plátky roastbeefu, vzhledem k ceně kvalitního hovězího masa jej ale chystám spíš jako slavnostní jídlo. Někdy ale podobným způsobem připravuji vepřovou panenku a myslím, že bude chutnat i vám.

🍓 Ingredience

  • 1 ks vepřové panenky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 1 lžíce dijonské

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku očistěte, opatrně ostrým odstaňte i bílou blánu na povrchu a svažte kuchyňským provázkem do úhledného balíčku. Povrch osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 160 stupňů.

Krok 2: Do pánve nebo do většího kastrolu, který můžete dát do trouby, vlijte a rozpalte jej na vyšší teplotu. Vložte připravenou panenku a opečte z každé strany do světlehnědé barvy. Potrvá to asi 5 minut.

Krok 3: Povrch potřete hořčicí, vložte do rozpálené trouby a nechte dopéct tak, aby teplota uvnitř masa byla 65-70 stupňů. Pokud nemáte kuchyňský teploměr, nechte panenku v troubě přibližně 20-25 minut, podle velikosti. Můj kus masa vážil méně než půl kila a pekla jsem jej 18 minut.

Krok 4: Hotovou panenku vyjměte z trouby, přikryjte a nechte alespoň pět minut dojít. Odstraňte provázek a podávejte nakrájenou na tenké plátky. Hned – třeba s domácími a majonézou, nebo později jako součást obložených mís či v sendvičích.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/veprova-panenka-na-zpusob-roastbeefu-70690




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *