🕒 Doba přípravy: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1 Rýži uvařte doměkka podle návodu na obalu. Pokud použijete rýži basmati, namočte ji před vařením alespoň na půl hodiny do studené vody.
2 Na pánvi rozpalte olej, vhoďte do něj klíčky munga a 1–2 minuty je smažte. Přisypte uvařenou rýži a hrášek, přilijte sójovou omáčku a přisypte cukr. Ještě vše 2–3 minuty smažte a pak ihned podávejte.
☕️ Poznámka
Pokrm s klíčky zahání chmury a do jídelníčku přivolává tak trochu už i jaro. V receptu je určitě nevynechávejte!
30 minut na namočení rýže








Napsat komentář