Zelené placičky z brokolice a hrášku s jednoduchým dipem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 porcí

🍪 Popis

Na Zelený čtvrtek letos místo zelené polévky servírujte placičky. Ty ale můžete také přikusovat k polévce.

🍓 Ingredience

  • 250 g čerstvé či mražené , povolené, nasekané na cca 1,5cm kousky (stonky nakrájené na ještě drobnější kostičky)
  • 180 g mraženého hrášku
  • 2 vejce
  • 60 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky (může být i celozrnná) + případně na poprášení
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky česnekového prášku (mletého sušeného česneku)
  • 1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • rostlinný na opékání
  • mikrobylinky či výhonky podle chuti k podávání

NA DIP

  • 2 vrchovaté lžíce hustého jogurtu
  • 3 vrchovaté lžíce majonézy (nebo podle chuti)
  • hrst nasekané pažitky či jarní cibulky

🥘 Postup přípravy

1 V hrnci přiveďte k varu vodu a vsypte do ní brokolici a , vařte 3–4 minuty. Potom je propláchněte v cedníku studenou tekoucí vodou a nechte okapat.

2 V míse smíchejte ostatní suroviny, vsypte dobře okapaný hrášek s brokolicí a promíchejte na hustou lepivou hmotu.

3 Odebírejte zhruba 2 lžíce hmoty a tvarujte z ní kuličky (mělo by jich vyjít asi 16), pokládejte je na podložku vyloženou pečicím papírem nebo poprášenou hladkou moukou a rukou je zploštěte. (Nelekejte se, když budou sotva držet pohromadě, roztékající se jim během opékání pomůže.) V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1–2 lžíce oleje a pak na něm opékejte opatrně přenesené placičky (podle potřeby po dávkách) asi 3 minuty z každé strany dozlatohněda.

4 Ihned podávejte, doplněné dipem smíchaným z uvedených surovin a ozdobené mikrobylinkami či výhonky.

☕️ Poznámka

  • Energie1240 kcal
  • Bílkoviny67 g
  • Sacharidy65 g
  • Tuky76 g

https://www.apetitonline.cz/recept/zelene-placicky-z-brokolice-hrasku-s-jednoduchym-dipem




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *