🕒 Doba přípravy: 10 min.
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Pokud nejste fanda do pečení, i tak můžete připravit slavnostní dezert, který si zaslouží ovace. Zkuste efektní věže ze smetanové zmrzliny s ovocem, mandlemi a kávovými zrny v čokoládě.
🍓 Ingredience
- kulaté máslové sušenky 2 ks
- karamelová nebo ořechová zmrzlina 4 kopečky
- datlový sirup
- kávová zrna v čokoládě 1 hrst
- loupané mandle 100 g
- čerstvé lístky lichořešníce (nebo jiné jedlé květy)
- různobarevné drobné ovoce (borůvky, maliny, lesní jahody, rybíz…)
🥘 Postup přípravy
Mandle nasekejte v sekáčku, dokud nebudou mít strukturu písku. Pak je dejte na suchou pánev, rozpalte ji a několikrát protřeste, aby se mandlový písek mírně opražil. Nechte ho vychladnout, pokud ho budete používat už za chvíli, přesypte ho z horké pánve na studený talíř.
Nechte si také vychladit talíře na zmrzlinu, pokud máte v místnosti teplo, dezert vydrží déle pěkný. Studené talíře pak posypte studeným mandlovým pískem.
Na okraje posypané plochy dejte do prstence drobné ovoce, prostřídejte ho s kávovými zrny a lístky lichořeřišnice. Poté si do středu talířku dejte kopeček zmrzliny, opatrně ho přiklopte sušenkou a na ni dejte další kopeček zmrzliny. Zmrzlinovou kupoli ozdobte datlovým sirupem a její vrcholek kávovým zrnem.








Napsat komentář