Ožehnuté mrkve s vlašskými ořechy a pomerančem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

a , jak je ještě neznáte!

🍓 Ingredience

  • 6 menších mrkví s natí, omytých
  • olivový
  • 2 stroužky česneku, neoloupané
  • 1 snítka rozmarýnu, lístky odrhnuté
  • a čerstvě
  • filátka ze 2–3 menších pomerančů
  • 1 nakládaný vlašský ořech, nakrájený na 1/2 cm silná kolečka
  • 4 jádra vlašských ořechů, opražená
  • snítka majoránky či oregana, lístky odrhnuté

🥘 Postup přípravy

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkvím seřízněte nať, ponechte přitom asi 5cm konce. Rozložte je na plech, pokapejte olivovým olejem a přidejte česnek a rozmarýnové lístky. Osolte a opepřete.

2 Vložte do trouby na nejméně 30 minut, aby mrkve zhnědly dotmava, ale nespálily se. Nať bude také ožehnutá. Pokud mrkve tmavnou příliš rychle, zmírněte troubu na 180 °C, aby se ještě propekly, ale už tolik netmavly. Cílem je, aby byly zvenčí hnědé a uvnitř měkké. Až budou hotové, vyjměte je, podélně rozpulte a naaranžujte na servírovací talíř. Posypte pomerančovými filátky a nakládaným ořechem. Navrch rozdrobte opražené a ozdobte bylinkovými lístky.

☕️ Poznámka

Na filátka z pomeranče či jiného citrusového plodu odřízněte ostrým nožem slupku až na dužinu. Pak z něj vykrájejte jednotlivé dílky bez blanek – filátka.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *