🍓 Ingredience

  • 375g hladké špaldové mouky
  • 125g třtinového cukru (za část dáme vanilkový )
  • 250g másla
  • 2 žloutky
  • kůra z 1 citrónu
  • domácí rybízová

🥘 Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout minimálně na hodinu. Pak těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme libovolné tvary, do poloviny z nich vykrojíme ještě nějaký malý tvar nebo kolečko uprostřed. Pečeme při 160°C 5-10 minut dorůžova, záleží na tloušťce vyválenéného těsta. Vychladlé slepujeme marmeládou a necháme pár dnů uležet, aby změkly.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *