🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 mísa
🍪 Popis
Mezi chuťovkami k pivu domácí brambůrky nesmějí chybět. Ty nejlepší jsme ochutnali ve Vinohradském parlamentu. Zdánlivě na nich nic není, ale až ochutnáte!
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1 Brambory omyjte a nakrájejte na tenké plátky na mandolíně. Dejte je na 10 minut do osolené vody, potom je vyndejte, osušte a po dávkách smažte v rostlinném oleji dokřupava.
2 Na posyp nakrájejte slaninu na tenké plátky a upečte v troubě dokřupava. Nechte vyschnout na papírovém ubrousku a rozmixujte na prach, který smíchejte se solí. Vzniklou slaninovou solí posypte bramborové lupínky a podávejte s dipem ze zakysané smetany, česneku a pažitky.








Napsat komentář