🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 4 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 10 ks
🍪 Popis
Spojení chuti ryze domácího a exotického ovoce dělá divy! Zkuste to taky!
🍓 Ingredience
- 60 g krupicového cukru
- 450 g papáji, oloupané, zbavené jadérek, nakrájené
- hrnek ostružin (zhruba 15–18 plodů) – nemusí být
🥘 Postup přípravy
Cukr smíchejte v rendlíku s 250 ml vody a na nejmenším plameni zahřívejte do rozpuštění. Pak zvyšte plamen a minutu vařte; nechte stranou vychladnout.
Papáju dejte do robotu a rozmixujte ji dohladka; pak ji ještě propasírujte přes jemné sítko. Pokud budete dávat do receptu ostružiny (zmrzlina bude mít tmavší barvu), také je propasírujte a pak smíchejte s papájou, cukrovou vodou a jednou lžící propasírovaných semínek (zbytek semínek můžete vyhodit). Směsí naplňte deset kornoutků vyrobených třeba z tužších kancelářských desek, doprostřed zabodněte dřívko a dejte na čtyři hodiny mrazit.








Napsat komentář