Minestrone s pastinákem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Zahřejte se v podzimních dnech poctivou hustou polévkou. Minestrone, italská zeleninová polévka, tentokrát s pastinákem a těstovinovou rýží, chutná skvěle.

🍓 Ingredience

  • 1 mrkev
  • 2 červené
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 4 lžíce sterilované
  • 1 pastinák
  • 2 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sterilovaného hrášku
  • 3 rajčata
  • 80 ml olivového oleje
  • pepř
  • 150 g těstovinové

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistěte. , , a řapíkatý nakrájejte na kousky. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte je a nakrájejte na kousky. Do polévky můžete použít i z konzervy. Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužky česneku na plátky.

Krok 2: V hrnci rozpalte a opečte na něm cibuli. Po chvíli přidejte mrkev, pastinák a krátce opečte. Vmíchejte brambory, řapíkatý celer, plátky česneku a opékejte, až se česnek rozvoní. Pak do základu přidejte rajčata, zalijte asi 700 ml vody a polévku vařte asi 20 minut.

Krok 3: Mezitím uvařte těstovinovou rýži podle návodu. Z polévky odeberte třetinu zeleniny, rozmixujte ji a vraťte zpět do polévky. Vmíchejte , a těstovinovou rýži. Vše ještě prohřejte.

Krok 4: Polévku rozdělte do misek nebo talířů, ozdobte bylinkami podle chuti a podávejte s chlebem s křupavou kůrkou.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/minestrone-s-pastinakem-59410




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *