🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Zahřejte se v podzimních dnech poctivou hustou polévkou. Minestrone, italská zeleninová polévka, tentokrát s pastinákem a těstovinovou rýží, chutná skvěle.
🍓 Ingredience
- 1 mrkev
- 2 červené cibule
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 4 lžíce bílé fazole sterilované
- 1 pastinák
- 2 brambory
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce sterilovaného hrášku
- 3 rajčata
- 80 ml olivového oleje
- sůl
- pepř
- 150 g těstovinové rýže
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistěte. Brambory, mrkev, pastinák a řapíkatý celer nakrájejte na kousky. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte je a nakrájejte na kousky. Do polévky můžete použít i loupaná rajčata z konzervy. Cibuli nakrájejte nadrobno a stroužky česneku na plátky.
Krok 2: V hrnci rozpalte olej a opečte na něm cibuli. Po chvíli přidejte mrkev, pastinák a krátce opečte. Vmíchejte brambory, řapíkatý celer, plátky česneku a opékejte, až se česnek rozvoní. Pak do základu přidejte rajčata, zalijte asi 700 ml vody a polévku vařte asi 20 minut.
Krok 3: Mezitím uvařte těstovinovou rýži podle návodu. Z polévky odeberte třetinu zeleniny, rozmixujte ji a vraťte zpět do polévky. Vmíchejte hrášek, fazole a těstovinovou rýži. Vše ještě prohřejte.
Krok 4: Polévku rozdělte do misek nebo talířů, ozdobte bylinkami podle chuti a podávejte s chlebem s křupavou kůrkou.








Napsat komentář