🍓 Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 5 vajec
  • 160 g másla
  • 1 pórek
  • 200 g vepřové šunky
  • na restování
  • 200 g zakysané smetany
  • 120 g lučiny
  • 100 g čedaru
  • 1 lžíce dijonské
  • 4 snítky tymiánu
  • mletý černý pepř
  • 100 g anglické slaniny

🥘 Postup přípravy

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme 2 vejce, máslo, 3 lžíce vody a špetku soli. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet asi 20 minut v chladničce.

2. očistíme a nakrájíme na kolečka. Šunku rozkrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme a pórek se šunkou osmažíme dozlatova. V míse promícháme zakysanou smetanu s lučinou, zbylými vejci, nahrubo nastrouhaným sýrem, hořčicí a omytými lístky tymiánu. Náplň ochutíme solí a pepřem.

3. Na pomoučněném vále rozválíme těsto na kulatý plát silný cca 4 mm. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) s pečicím papírem vyložíme těstem. Prsty vytvarujeme okraje a dno propícháme vidličkou. Na těsto rozložíme osmaženou šunku s pórkem a zalijeme smetanovou náplní. Povrch poklademe plátky slaniny. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 40 minut dozlatova.

☕️ Poznámka

https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-quiche-s-porkem-a-sunkou.A180222_110017_jpz-recepty_jph1




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *