🍓 Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 5 vajec
- 160 g másla
- sůl
- 1 pórek
- 200 g vepřové šunky
- rostlinný olej na restování
- 200 g zakysané smetany
- 120 g lučiny
- 100 g čedaru
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 4 snítky tymiánu
- mletý černý pepř
- 100 g anglické slaniny
🥘 Postup přípravy
1. Do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme 2 vejce, máslo, 3 lžíce vody a špetku soli. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet asi 20 minut v chladničce.
2. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Šunku rozkrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej a pórek se šunkou osmažíme dozlatova. V míse promícháme zakysanou smetanu s lučinou, zbylými vejci, nahrubo nastrouhaným sýrem, hořčicí a omytými lístky tymiánu. Náplň ochutíme solí a pepřem.
3. Na pomoučněném vále rozválíme těsto na kulatý plát silný cca 4 mm. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) s pečicím papírem vyložíme těstem. Prsty vytvarujeme okraje a dno propícháme vidličkou. Na těsto rozložíme osmaženou šunku s pórkem a zalijeme smetanovou náplní. Povrch poklademe plátky slaniny. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 40 minut dozlatova.








Napsat komentář