🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Čočku a bulgur uvařte každé zvlášť podle návodu doměkka, ochuťte bujonem.
Na pánvi na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a ještě chvilku orestujte.
Vmíchejte do bulguru nakrájenou nivu, uvařenou čočku a nasekané bylinky (koriandr, petržel…).
Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.
☕️ Poznámka
pokud se vám nechce vařit malé množství čočky pro tento recept, uvařte si třeba čočkovou polévku, vynikající je například farmářská čočkovice. Do směsi na plnění rajčat můžete použít i loupanou červenou čočku, která je uvařena během chvilky.
Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.








Napsat komentář